SKNCh Kollaps

Logo of the student science club SKNCh Kollaps

Funkcjonujące na Wydziale: Biotechnologii i Nauk o Żywności

Opis koła studenckiego:

SKNCh Kollaps powstało w grudniu 1962 roku. Stoimy na barkach gigantów i czerpiemy z ich doświadczeń. Jesteśmy nie tylko chemikami, ale również technologami, biotechnologami, a także menedżerami. Jesteśmy otwarci na wszystkich, jeśli tylko mają energię i pasję popularyzatorów nauki.

Inspiracją naszych projektów jest wszystko, co wiąże się z żywnością albo z niej wynika. Nasze ostatnie projekty dotyczyły stworzenia kosmetyków dla osób z chorobami nowotworowymi, szminek barwionych naturalnymi ekstraktami roślinnymi, tworzenia profesjonalnych perfum, wykorzystaniem ziół do tworzenia nowych produktów spożywczych i kosmetycznych. Jednym z naszych najbardziej rozpoznawalnych działań jest coroczny Coolturalny Festiwal Piwa – korzystając z naszej własnej Warzelni Inżynierów staramy się za każdym razem pokazać kunszt piwowarów.

Prowadzimy działalność badawczą w poszczególnych instytutach naszego Wydziału oraz na obozach naukowych, których w okresie istnienia Koła zorganizowano kilkadziesiąt, a także wspieramy wyjazdy naszych członków na konferencje naukowe. Nie zapominamy też o rozwijaniu umiejętności miękkich: komunikacji, organizacji, kreatywności, w ramach warsztatów i wydarzeń, jak na przykład Coolturalny Festiwal Piwa.

Adres:

A2

Kampus A

Stefanowskiego 2/22

Nasze Osiągnięcia:

Koło nie udzieliło jeszcze żadnych informacji o swoich osiągnięciach