SKNCh Kollaps

Funkcjonujące na Wydziale: Biotechnologii i Nauk o Żywności
SKNCh Kollaps powstało w grudniu 1962 roku. Stoimy na barkach gigantów i czerpiemy z ich doświadczeń. Jesteśmy nie tylko chemikami, ale również technologami, biotechnologami, a także menedżerami. Jesteśmy otwarci na wszystkich, jeśli tylko mają energię i pasję popularyzatorów nauki.
Inspiracją naszych projektów jest wszystko, co wiąże się z żywnością albo z niej wynika. Nasze ostatnie projekty dotyczyły stworzenia kosmetyków dla osób z chorobami nowotworowymi, szminek barwionych naturalnymi ekstraktami roślinnymi, tworzenia profesjonalnych perfum, wykorzystaniem ziół do tworzenia nowych produktów spożywczych i kosmetycznych. Jednym z naszych najbardziej rozpoznawalnych działań jest coroczny Coolturalny Festiwal Piwa – korzystając z naszej własnej Warzelni Inżynierów staramy się za każdym razem pokazać kunszt piwowarów.
Prowadzimy działalność badawczą w poszczególnych instytutach naszego Wydziału oraz na obozach naukowych, których w okresie istnienia Koła zorganizowano kilkadziesiąt, a także wspieramy wyjazdy naszych członków na konferencje naukowe. Nie zapominamy też o rozwijaniu umiejętności miękkich: komunikacji, organizacji, kreatywności, w ramach warsztatów i wydarzeń, jak na przykład Coolturalny Festiwal Piwa.
Adres:
A2
Kampus A
Stefanowskiego 2/22
KONTAKT
Nasze Osiągnięcia:
Koło nie udzieliło jeszcze żadnych informacji o swoich osiągnięciach